Camping La cour d'Enchère
Saint-Palais, Auvergne-Rhône-Alpes, Frankrijk

Camping La cour d'Enchère

Saint-Palais, Auvergne-Rhône-Alpes, Frankrijk

In het midden van het Franse platteland vind je Camping La cour d'Enchere. Op deze camping met prachtige vergezichten zal je je ogen uit kijken. De Allier heeft een rustige en unieke charme met verschillende middeleeuwse dorpjes, kastelen en historische steden tegen een schilderachtige achtergrond van heuvels, rivieren en landerijen. In deze omgeving kan je goed fietsen en wandelen. Op het platte land van de Allier zal je kunnen genieten van de ongerepte natuur.

Wat is er te doen op Camping La Cour d'Enchere?

Wakker worden en ontbijten met vers brood en kakelverse eieren. Dat is ultiem genieten en mogelijk op Camping La cour d'Enchère. De kippen eieren komen van de eigen kippen die volop de ruimte hebben om te lopen, eten en rennen. Ben je een echte muziek fan? Dan zit je hier op de juiste plek. Iedere week is er een barbecue avond met een muzieksessie bij een kampvuur. Zo maak je leuke nieuwe contacten met je mede kampeerders en kan je je hart op met de muziekinstrumenten. De barbecue is overigens een echte hout barbecue. Dit betekend dat de barbecue het doet door middel van houtblokken in de onderkant van de barbecue! Ook staat er een opzetbad op de camping. Zo kan je heerlijk afkoelen op een warme dag.

De prachtige omgeving van Camping La cour d'Enchère

In deze omgeving kan je perfect terecht als je van veel cultuur snuiven houd. Zo heb je in de buurt Chapelle Saint Rémy. Dit is een kapel die werd gebouwd in de XIIe eeuw op de plaats van een vroeger bouwwerk dat vermoedelijk terugging tot de Merovingische periode. Een echte must see als je hier op vakantie bent! Even wat minder geschiedenis en gewoon even wat spulletjes bekijken? Dan kun je terecht bij Markt Boussac. De markt word elke donderdagochtend gehouden. In de zomer worden er concerten en andere evenementen regelmatig gehouden aan de oranjerie van het kasteel van Boussac. Een bijzondere bezienswaardigheid is de groene meridiaan oftewel de Méridienne verte. Op initiatief van Chemetov werden langs het hele tracé van de meridiaan van Parijs op Frans grondgebied bomen geplant. De lijn loopt door 337 gemeentes in 20 departementen.

Voorzieningen

Horeca
Sport
Fiets- en wandelpad
Jeu de boules
Voor de kinderen
Trampoline
Overige faciliteiten
Broodjesservice
Oplaadpunt elektrische fietsen
Receptie
Restaurant

Adres & contactgegevens

  • Camping La cour d'Enchère
  • Lieu-dit La Cour d'Enchère
  • 03370 Saint-Palais
  • Plan je route

Praktische informatie

Ben je klaar om het kampeergevoel te ervaren? Lees de praktische informatie door, zo weet je zeker dat je goed voorbereid op reis gaat. Bekijk hieronder de belangrijkste informatie.

* Alle hieronder genoemde informatie zijn onder voorbehoud en kunnen door omstandigheden wijzigen.

  • Inchecken tusssen:
    15:00-17:00
  • Uitchecken tusssen:
    09:00-10:00

Accommodaties op Camping La cour d'Enchère