Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Aankomst

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Vertrek

Een safaritent huren in Zweden op een Nederlandse camping

Waan jezelf in een sprookje als je ’s ochtends in je safaritent in Zweden ontwaakt. Mooie heldere meren, mysterieuze bossen en uitgestrekte landschappen. Hier en daar vind je een boerderij met een typisch Zweedse rode schuur. Een boerderij die alleen te bereiken is via een kronkelend landweggetje. Een oase van rust.

Toch is alles wat je nodig hebt goed te bereiken. In Småland zijn de natuur en de bewoonde wereld nooit ver weg. En het mooiste is: je kunt je Zweedse woordenboek thuislaten. Småland Miniglamping heeft Nederlandse eigenaren die je graag helpen om de omgeving te verkennen.

Wist je dat de sprookjesschrijfster Astrid Lindgens Näs ook uit de regio Småland komt? Zij schreef het verhaal van Pippi Langkous en vele andere sprookjes. Als je haar huis bezoekt, kun je een kijkje nemen in haar leven. Zo beleef je ook meteen de sprookjes die ze geschreven heeft.

Slaap in een luxe safaritent in Zweden met sanitair

De stille, lange nachten van Zweden zullen je nachtrust goed doen. Zeker als je overnacht in één van onze safaritenten. Ze zijn van alle gemakken voorzien. Een verrijdbare keuken, twee slaapruimtes met bedden, een eettafel met stoelen en nog veel meer.

Zo kun je veel spullen thuislaten. En dat betekent zorgeloos en veilig met je gezin op reis naar Zweden. Eenmaal aangekomen, begint ook voor jou je vakantie. Je hoeft namelijk geen tent of caravan meer op te zetten.

Moet je er ’s nachts uit? De safaritenten in Zweden hebben eigen sanitair bij de tent. Je hoeft dus niet door de donkere nachten op zoek te gaan naar een toilet.

Het Allemansrecht

Scandinavië heeft de mooiste natuurgebieden die je je kunt voorstellen. Wat zou het mooi zijn als je daar onbeperkt van kunt genieten. Gelukkig kan dat!

Door het Allemansrecht (Allemansrätten) in Zweden mag je overal genieten van de natuur. Zie je een mooi meertje? Neem gerust een duik. Of vang een vis en stook een vuurtje. Pluk wat lekkere bosvruchten erbij en ga picknicken. Ga naar de plekken die je mooi vindt. Doe de dingen die je leuk vindt!

Maar het is belangrijk dat iedereen van de natuur kan blijven genieten. Daarom schrijft het Allemansrecht voor dat je respect voor de natuur moet hebben. Dus je laat de plek die je bezocht hebt achter zoals je hem gevonden hebt. Zonder de natuur te verstoren of afval achter te laten. 

 

Beren, wolven en elanden: ontmoet de big five van Zweden

Ook Zweden heeft de big five. Maar niet de dieren die we van Afrika kennen. Door de enorme natuurgebieden en nationale parken, is er veel wildlife te spotten. De big five van Zweden zijn de beer, de wolf, de veelvraat (niet papa), de lynx en natuurlijk de eland.

Gelukkig leven de beren een stukje noordelijker, dus je voorraadkast is veilig. Als je ze wilt zien, kun je ze onder begeleiding van een gids bezoeken. Als je daar 5-6 uur rijden voor over hebt tenminste.

Elanden zijn wel volop te zien in Småland. Als je geluk hebt, loop je er misschien wel één tegen het lijf. Echte mazzelaars kunnen zelfs bruinvissen spotten als ze met de veerboot naar Zweden varen.

Bekijk hier onze accommodaties

Tips voor je kampeervakantie in Zweden

Met deze tips kun je onbezorgd een safaritent in Zweden huren:

  • Neem verschillende soorten kleding mee, zodat je je in laagjes kunt kleden. Zweden kan net zo veel klimaten hebben als Nederland… op één dag!
  • Wie pas echt wil genieten van de uitgestrekte natuurgebieden, doet dat op wandelschoenen. Je wilt toch geen blaren?
  • Voor als je toch blaren hebt, is het handig om een EHBO-setje mee te nemen. Het liefst met tekentang.
  • Met wandelnavigatie kun je ook zonder mobiel netwerk de weg naar je safaritent terug vinden.
  • Er zijn veel muggen in Zweden, maar ze zijn groter en langzamer dan in Nederland. Koop Zweedse muggenolie dat sterker is dan onze muggenolie. Smeer jezelf voor de schemering in om muggenbeten te voorkomen.