Camping Eefting
Rohel, Friesland, Nederland

Camping Eefting

Rohel, Friesland, Nederland

Tussen Lemmer, Joure en Heerenveen ligt het plaatsje Rohel. De camping Eefting is gelegen nabij het Tjeukemeer, het grootste meer van Friesland. Hier kun je heerlijk genieten van rust, ruimte en water. 

Aan de noordoostelijke oevers van het Tjeukemeer ligt in het weidse landschap de boerderij van de familie Eefting, waar gelegenheid is tot kamperen bij de boer. Met een boerderij met rijpaarden, waar jong en oud kan genieten en uitrusten van het vaak drukke en jachtige leven.

Wat is er te doen op Camping Eefting?

Camping Eefting is een camping voor de echte dierenvriend. Zo zijn er schapen, koeien en paarden op de camping. Je kunt de paarden borstelen en vertroetelen, maar ook paardrijden. En met een boerderij met rijpaarden, waar jong en oud kan genieten en uitrusten van het vaak drukke en jachtige leven, geniet u heerlijk van uw vakantie. U kunt bij camping Eefting paardrijden met instructie en zijn er diverse speeltoestellen. Ook is je hond welkom op deze camping. 

Omgeving van Camping Eefting 

Ongeveer 500 meter van Camping Eefting ligt het Tjeukermeer, waar het ook mogelijk is uw boot aan te leggen. Verder is er nog een mooi strand om te kunnen zwemmen en is er de mogelijkheid om even heerlijk te kunnen lunchen, dineren en borrelen bij het paviljoen. Binnen de Nederlandse provincie Friesland is het Tjeukemeer het grootste binnenmeer. Het ligt in de Zuidwesthoek, in de gemeente De Friese Meren, op de grens van de voormalige gemeenten Lemsterland en Skarsterlân. 

Het meest westelijke deel van het Tjeukemeer wordt doorsneden door een snelweg, de A6. Hier vormt de Follegasloot de verbinding met het Prinses Margrietkanaal. Aan de noordzijde liggen de Scharsterrijn en het Zandwater, en aan de oostzijde de Broeresloot. Het meer is ongeveer 22 km², maar niet overal even diep. Sommige delen zijn zelfs minder dan een meter diep. In het meer liggen de eilanden Tsjûkepolle, Marchjepolle en Ganzetippe. Rond het meer liggen de dorpen Echten, Echtenerbrug, Rohel, Delfstrahuizen, Oosterzee en Oldeouwer, waar ook verschillende activiteiten te doen zijn. Het verhaal van het Tsjûkemar Aan het Tsjûkemar, bij het gemaal van Echten, staat het standbeeld van Tsjûke en March. Hier wordt het ontstaan van het meer verteld. 

Daarnaast zijn er nog gezellige watersportplaatsen zoals Lemmer, Terherne (kameleon dorp) en Langweer. En dan heb je ook nog het sfeervolle Balk, aan de rivier de luts, en Sloten. Sloten is met haar 745 inwoners 1 van de kleinste steden van Nederland. De Friese ballonfeesten De Friese Ballonfeesten is een jaarlijks terugkerend evenement dat gehouden wordt vanaf de Nutsbaan in Joure. Tijdens het evenement stijgen ongeveer 35 luchtballonnen op en worden er verschillende nevenactiviteiten georganiseerd. Sinds 1986 worden de Ballonfeesten gehouden. Dit evenement was zo succesvol, dat er een jaarlijks evenement van werd gemaakt. In 2005 vierde de feesten hun 20-jarige jubileum op grootse wijze. Er stegen unieke ballonnen uit verschillende landen op, zoals een locomotief uit Duitsland en een draak uit de Verenigde Staten. Het evenement heeft Joure de bijnaam Balloon City gegeven en is één van Nederlands grootste ballonevenementen.

Voorzieningen

Verhuur
Skelterverhuur
Sport
Paardrijden
Tafelvoetbal
Voor de kinderen
playhouse
Speeltuin
Trampoline
Overige faciliteiten
Wi-Fi gratis
Oplaadpunt elektrische fietsen
huisdieren

Adres & contactgegevens

Praktische informatie

Ben je klaar om het kampeergevoel te ervaren? Lees de praktische informatie door, zo weet je zeker dat je goed voorbereid op reis gaat. Bekijk hieronder de belangrijkste informatie.

* Alle hieronder genoemde informatie zijn onder voorbehoud en kunnen door omstandigheden wijzigen.

  • Inchecken tusssen:
    15:00 - 17:00 uur
  • Uitchecken tusssen:
    09:00 - 10:00

Accommodaties op Camping Eefting