Camping Tikvah
Hooghalen, Drenthe, Nederland

Camping Tikvah

Hooghalen, Drenthe, Nederland

Op zoek naar een leuke camping in Drenthe? Camping Tikvah is een gezellige familiecamping op de Drentse Hooglanden. Gelegen tussen de Drentse dorpen Hooghalen, Grolloo, Elp en Schoonloo midden in een natuurgebied met 5000 hectare aaneengesloten natuur.

Wat is er te doen op Camping Tikvah?

Geniet van de natuur: Camping Tikvah ligt in een prachtige omgeving, met bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Je kunt er heerlijk wandelen, fietsen, paardrijden, of gewoon lekker luieren in de zon. Je kan ook meedoen aan de activiteiten op de camping. De camping biedt een verscheidenheid aan activiteiten voor jong en oud, zoals sporttoernooien, muziekavonden, en kinderactiviteiten. 

Omgeving van Camping Tikvah

Je kunt direct het bos inlopen met daarachter heidevelden en zandverstuivingen van Het Grote Zand. De camping ligt 2 kilometer van het dorpje Hooghalen (9 km ten zuiden van Assen). Het terrein wordt omgeven door heidevelden, zandverstuivingen, vennen, naald- en loofbossen. Het is een uniek fiets- en wandelgebied. Er lopen diverse wandelpaden en op 70 meter afstand ligt een fietsknooppunt, wat aansluit op het uitgebreide fietsnetwerk in Drenthe. 

Op 750 meter afstand van Camping Tikvah ligt het herinneringscentrum van het voormalig “Kamp Westerbork”. Dit is zeer de moeite waard om te bezoeken (ook voor kinderen geschikt). In de vakanties en vanaf het voorjaar worden er dagelijks rondleidingen gegeven. Kinderen kunnen zwemmen in het bos in de Ieberenplas. Het is een half uur fietsen door de bossen en het water is er erg schoon. 

Ook op 750 meter van de camping ligt het Melkwegpad, een educatieve wandelroute waarin de fascinerende wereld van het heelal en de grootste radiotelescopen van Europa centraal staan. Spelenderwijs leert jong en oud over de werking van de enorme schotels. In de omgeving van de camping zijn heel veel andere uitstapjes mogelijk. Het centrum van Assen en Westerbork zijn slechts 9 km vanaf de camping en plaatsen als Emmen, Groningen en Meppel zijn allemaal binnen een half uur aan te rijden.

Safaritenten op Camping Tikvah

Op Camping Tikvah in Drenthe, Nederland, staan glampingtenten welke volledig ingericht zijn voor een verblijf tot maximaal 6 personen. Deze tenten staan bij aankomst al voor je klaar en zijn van alle gemakken voorzien, het ultieme vakantiegevoel!
 

Voorzieningen

Voor de kinderen
playhouse
Speeltuin
Trampoline
Sport
Tafelvoetbal
Huisdieren
huisdieren
Verhuur
Skelterverhuur

Adres & contactgegevens

Praktische informatie

Ben je klaar om het kampeergevoel te ervaren? Lees de praktische informatie door, zo weet je zeker dat je goed voorbereid op reis gaat. Bekijk hieronder de belangrijkste informatie.

* Alle hieronder genoemde informatie zijn onder voorbehoud en kunnen door omstandigheden wijzigen.

  • Inchecken tusssen:
    15:00 - 17:00 uur
  • Uitchecken tusssen:
    09:00 - 10:00 uur

Accommodaties op Camping Tikvah